iRest® Yoga Nidra

Wil jij meer rust ervaren in je leven? Beter gaan slapen en weer energie krijgen?

iRest kan helpen. 

” Alles verwelkomen zoals het is” –Richard Miller

Wat is iRest® Yoga Nidra?

“iRest® Nidra is een techniek waarbij je tot een hele diepe staat van ontspanning komt”

Het belangrijkste om te weten over Nidra is dat het werkt vanuit het grotere geheel. 

Gedurende de dag reageert ons systeem op alles wat er extern plaatsvindt. We worden voortdurend blootgesteld aan prikkels en we willen ook nog eens overal op reageren. We reageren vanuit vecht/ vlucht of bevriezen waardoor allerlei chemische processen plaatsvinden. Het lichaam is in staat om te herstellen en weer te ontspannen. 

Helaas maakt ons lichaam overuren en is contant in reactie op prikkels waardoor er maar weinig tijd is om terug te keren naar deze balans.  

Iedere keer als je Nidra beoefent geef je je lichaam de kans om terug te keren naar deze ontspannen basis en te herstellen. Veel mensen willen zich graag goed voelen, minder stress ervaren en aan hun (belemmerende) gewoontes werken. Deze methode kan je daar heel goed bij helpen. Het maakt je weerbaarder en je bent beter in verbinding met jezelf en anderen. 

 iRest®  is wetenschappelijk bewezen effectief en richt zich op jouw gezondheid, heelheid en welzijn. Ontwikkeld door klinisch psycholoog Richard Miller, gebaseerd op de eeuwenoude Indiase lessen van Yoga Nidra aangepast aan de omstandigheden van het moderne dagelijkse leven.

Het kan je helpen om om te gaan met:
–   stress en slecht slapen
–   trauma of emotionele 
    blokkades
–   chronische pijn
–   de druk van het alledaagse
     leven

Het heeft bewezen wetenschappelijke resultaten in het loslaten van emotionele blokkades, trauma verwerking (PTSS) en pijnvermindering. Meer info op www.Irest.or

iRest® brengt je, door bezig te zijn in de wereld van de zintuigen, in een veranderende staat van bewustzijn en diepe rust. Dit is een ontvangende staat waarbij je wakker en alert blijft terwijl je lichaam slaapt en diep ontspannen is. 

Hierdoor kun je vanuit rust gaan onderzoeken wat jou bijvoorbeeld tegenhoud om voluit te leven. 

Hoe verloopt een iRest® sessie? 

Er zijn twee mogelijkheden om iRest® te ervaren bij Vibe Yoga.

Groepsessie
Tijdens een sessie in een groep beoefen je iRest® liggend. Meestal beoefenen we voorafgaand rustige Yoga oefeningen. Daarna ga je lekker comfortabel liggen en sluit je je ogen. Door mijn woorden te volgen neem ik je mee op een heerlijke ontspannen reis van ongeveer 30-35minuten.

We behandelen een thema waar je op je eigen manier mee bezig gaat. Thema’s kunnen zijn het verkennen van lichamelijke gewaarwordingen of het werken met emoties of gedachten.  

Individuele sessie

Een individuele sessie wordt een Dyad Co-meditatie genoemd. Dit is een vorm van iRest waarbij we één-op-één ontmoeten en alles verwelkomen, zoals het is. Meestal beoefenen we dit zittend  en duurt een sessie 35-40 minuten. Je wordt begeleid door mijn woorden. Ik stel je vragen om je te helpen te gaan voelen in je lichaam en te werken met een thema. 

Dat is een thema wat op dit moment speelt in jouw leven. Dat kunnen emoties, gedachten of overtuigingen zijn maar ook lichamelijke sensaties zoals chronische pijn. Je leert te accepteren wat er is maar ook te voelen dat er een plek van rust in jou is waar je altijd naar terug kan gaan als je het moeilijk hebt. 

Wat ga ik merken? 

Al na 1 sessie voel je je rustiger en diep ontspannen.  Mensen die het vaker beoefenen merken dat ze veel beter slapen, kalmer reageren op stressvolle situaties, beter hun grenzen aanvoelen en meer in verbinding zijn met zichzelf.

Onderzoek wijst uit dat iRest PTSS, stress, slapeloosheid, angst, chronische pijn, depressie en afhankelijkheid van medicatie vermindert.

Mogelijkheden bij Vibe Yoga

  • Cursus iRest Nidra 
  • Vibe Specials met iRest® Yoga Nidra
  • Cacao ceremonies met iRest® Yoga Nidra
  • Privé sessies (30-45 minuten)
  • Groepssessie b.v. vriendinnen, collega’s
  • Yoga Weekend 
  • iRest® tijdens een eigen training of weekend als gast docent
  • Eigen wens? 


Neem contact op voor de mogelijkheden

Probeer thuis een algemene Yoga Nidra sessie via onderstaande audio. Sweet dreams….

Scroll naar top