Wat is Yoga?

Wil jij ook de kracht van yoga ervaren?

Yoga helpt je om door middel van meditatie, oefeningen en ademhalingstechnieken je lichaam, geest en energie in balans te brengen. Yoga betekent letterlijk samenbrengen of verbinden. Het is meer een filosofie dan een sport en flexibel hoef je er echt niet voor te zijn. Het is wel belangrijk dat je een yoga vorm kiest die bij je past. 

Bekijk hier de vormen die je bij Vibe Yoga kunt beoefenen

Vinyasa flow yoga

Tijdens Vinyasa flow yoga worden de yoga houdingen verbonden door middel van de adem. Door continu in beweging voel je je energie toenemen en je steeds sterker worden zowel lichamelijk als mentaal.

Een les kenmerkt zich door veel creativiteit door combinaties van houdingen te beoefenen. Over het algemeen staat het lichamelijke aspect op de voorgrond maar er is ook aandacht voor adembeoefening en meditatie. Vaak werken we met een thema

Over vinyasa yoga wordt gezegd dat dit heel zwaar zou zijn en dat je bijzonder lening moet zijn. Dit is een misvatting. Ook bij deze vorm van yoga word je uitgenodigd om yoga te beoefenen op je eigen niveau.

Yin yoga

Yin Yoga richt zich op het bindweefsel van de gewrichten. De houdingen worden op een passieve manier beoefend en langer vastgehouden. Hiermee wordt het bindweefsel gestimuleerd. De gewrichten worden beweeglijker en krijgen daarmee meer mobiliteit en beweeglijkheid.

Als je langer in houdingen blijft, dan heeft deze vorm een dieper meditatief en rustgevend effect. Het is een mooie vorm van yoga naast actieve of dynamische vormen van beweging. Het is ook zeer geschikt bij herstel na een fysieke beperking of mentale terugval.

.

YinRest

Yin Yoga is een combinatie van Yin yoga en iRest® yoga nidra. Tijdens een workshop ligt de nadruk op het ontspannen van het lichaam, de adem en het denken. Doorgaans beoefenen we eerst zachte yin yoga houdingen om daarna 30 minuten in totale ontspanning te liggen. 

Deelnemers ervaren deze workshops als zeer rustgevend. Het is heerlijk om je lichaam totaal te kunnen ontspannen en het gevoel van niets hoeven te ervaren. Je voelt je weer volledig opgeladen en vaak slaap je heerlijk na een workshop. 

Redenen om aan Yoga te doen

En het mooiste van dit alles?

Yoga werkt meteen, vanaf de allereerste les. Je ervaart onmiddellijk dat het je iets brengt- rust, kracht, ontspanning, harmonie. En dat gevoel komt steeds weer terug.

“Your just one flow away from a good mood”

Scroll naar top