Wat is Yoga?

Wil jij ook de kracht van yoga ervaren?

Yoga helpt je om door middel van meditatie, oefeningen en ademhalingstechnieken je lichaam, geest en energie in balans te brengen. Yoga betekent letterlijk samenbrengen of verbinden. Het is meer een filosofie dan een sport en lening hoef je er echt niet voor te zijn. Het is vooral belangrijk dat je een yoga vorm kiest die bij je past. 

Kenmerkend voor Vibe Yoga is het meebewegen op het ritme van het seizoen. Zo zullen de lessen in het najaar en de winter meer verstillend en naar binnenkerend zijn, terwijl de lessen in het voorjaar en de zomer actiever zijn. Hierbij maken we gebruik  van het meridiaan stelsel bekend uit de chinese gezondheidsleer (TCG).  Meridianen zijn energielijnen die door het hele lichaam lopen en verbindingen maken met organen. Als energie niet vrij door het lichaam kan stromen dan kunnen er blokkades ontstaan wat weer kan leiden tot fysieke en/of psychische klachten. In de yin yoga wordt hier al langer mee gewerkt. Bij de vinyasa yoga wordt deze toevoeging nog maar bij weinig yogadocenten gedaan. Een unieke kans om hiermee kennis te maken!

Bekijk hier de vormen die je bij Vibe Yoga kunt beoefenen

Vinyasa flow yoga

Tijdens Vinyasa flow yoga worden de yoga houdingen verbonden door middel van de adem. Door rustig en aandachtig je lichaam en ademhaling samen te laten bewegen, stretch je je lijf op een heel natuurlijke manier en breng je je denken langzaam tot rust. 

 Over het algemeen staat het lichamelijke aspect op de voorgrond maar er is ook aandacht voor adembeoefening en meditatie. Meestal werken we met een thema vanuit de seizoenen en gericht op specifieke strekkingen van het lichaam.

Over vinyasa yoga wordt gezegd dat dit heel zwaar zou zijn en dat je bijzonder lening moet zijn. Dit is een misvatting. Ook bij deze vorm van yoga word je uitgenodigd om yoga te beoefenen op je eigen niveau.

Yin yoga

Yin Yoga richt zich op het bindweefsel van de gewrichten. De houdingen worden op een passieve manier beoefend en een aantal minuten vastgehouden. Hiermee wordt het bindweefsel gestimuleerd. De gewrichten worden beweeglijker en krijgen daarmee meer mobiliteit en beweeglijkheid

We werken vanuit een thema gericht op specifieke gebieden in het lichaam om de energie daar beter te laten doorstromen. Door zachte aanrakingen zul nog dieper in een houding komen. 

Als je langer in houdingen blijft, dan heeft deze vorm een dieper meditatief en rustgevend effect. Het is een mooie vorm van yoga naast actieve of dynamische vormen van beweging. Het is ook zeer geschikt bij herstel na een fysieke beperking of mentale terugval.

 

YinRest

Yin Yoga is een combinatie van Yin yoga en iRest® yoga nidra. Tijdens een workshop ligt de nadruk op het ontspannen van het lichaam, de adem en het denken. Doorgaans beoefenen we eerst zachte yin yoga houdingen om daarna 30 minuten in totale ontspanning te liggen. 

De workshops passen altijd bij het seizoen en de specifieke organen die in die periode extra aandacht nodig hebben. 

Deelnemers ervaren deze workshops als zeer rustgevend. Het is heerlijk om je lichaam totaal te kunnen ontspannen en het gevoel van niets hoeven te ervaren. Je voelt je weer volledig opgeladen en vaak slaap je heerlijk na een workshop. 

VinYin

VinYin Yoga (ook wel meridiaan yoga genoemd) is een combinatie van Vinyasa en Yin yoga. Tijdens een workshop staat er altijd een meridiaansysteem centraal passend bij het seizoen. We volgen het ritme van beweging naar verstilling naar stilte. Er is aandacht voor meditatie en ademoefeningen en natuurlijk ontbreekt de langere eindontspanning niet. 

 

 

Redenen om aan Yoga te doen

En het mooiste van dit alles?

Yoga werkt meteen, vanaf de allereerste les. Je ervaart onmiddellijk dat het je iets brengt- rust, kracht, ontspanning, harmonie. En dat gevoel komt steeds weer terug.

“Your just one flow away from a good mood”

Scroll naar boven