Ben jij iemand die eigenlijk net te laat rust pakt?

iRest® helpt jou om uitgerust en bewuster te leven

Ben jij iemand die eigenlijk net te laat rust pakt?

iRest® helpt jou om uitgerust en bewuster te leven

Is dit herkenbaar?

iRest® kan helpen

”Alles verwelkomen zoals het is”

iRest® (integrative restoration) is een methode dat zich richt op gezondheid en welzijn op alle niveaus van het  leven – fysiek, psychologisch en spiritueel. Het is integrerend (integrative) doordat het via een  tien stappen meditatie, onrust, spanning en emoties kan herstellen die aanwezig zijn. 

Het is herstellend (restoration) omdat het helpt weer in contact te komen met een staat van rust, die altijd aanwezig is te midden van alle veranderende omstandigheden.

iRest® brengt je, door bezig te zijn met je zintuigen, in een staat van wakker bewustzijn en diepe rust. Dit is een ontvangende staat waarbij je wakker en alert blijft terwijl je lichaam slaapt en diep ontspannen is. Vanuit deze staat verwelkom je alles wat er is en kun je vanuit rust gaan onderzoeken wat zich bij jou aandient.

Met iRest® ontwikkel je eenvoudige  handvatten die je kunt gebruiken voor je hele leven.

Voor wie is iRest®?

iRest® is voor jou… 

Gedurende de dag reageert je lichaam op alles wat er op je afkomt. Je wordt voortdurend blootgesteld aan prikkels. Hierdoor ervaar je misschien wel stress, slaapproblemen, depressie, angsten en kun je niet meer tot een goede ontspanning komen. Het goede nieuws is dat je lichaam in staat is om te herstellen en terug te keren naar een homeostatische balans. iRest® kan daarbij helpen. Simpelweg door te gaan liggen en je over te geven aan dat wat zich aandient. 

Onderzoek wijst uit dat iRest® PTSS, stress, slapeloosheid, angst, chronische pijn, depressie en afhankelijkheid van medicatie vermindert. Meer info op www.irest.or

Sinds 2020 ben ik Level 2 iRest® meditatie docent en zelf groot liefhebber van deze rustmethode. 

Vibe Yoga - Agenda 800x500

Wat levert dit jou op?

Welke van de mogelijkheden past bij jou?

Workshop yoga en iRest®

Regelmatig geef ik workshops waarbij we iRest® combineren met Yin yoga (YinRest). We beginnen met rustige yogahoudingen bedoeld om het lichaam voor te bereiden en te ontspannen. Daarna ga je lekker comfortabel liggen en sluit je je ogen. Door de geleidde meditatie te volgen word je meegenomen op een heerlijke ontspannen reis van ongeveer 30-35 minuten.

We behandelen een thema waar je op je eigen manier mee bezig gaat. Thema’s kunnen zijn het verkennen van lichamelijke gewaarwordingen of het werken met emoties of gedachten. Doorgaans zijn deelnemers compleet ontspannen na een iRest® sessie. 

Individuele coaching sessie (dyad)

Soms heb je meer behoefte aan voelen en wil je minder praten.

Een individuele sessie wordt een dyad (samenzijn) genoemd. Deze individuele coaching sessie duurt ongeveer 45-60 minuten. We maken samen een keuze welke vorm voor dat moment het beste bij je past.
Tijdens de sessie word je begeleid door mijn woorden en antwoord je op vragen (of blijf je in stilte). Je kunt hierbij blijven zitten of je gaat liggen.

We werken met een thema wat op dit moment speelt in jouw leven. Dat kunnen emoties, gedachten of overtuigingen zijn maar ook lichamelijke sensaties zoals chronische pijn. Je leert te accepteren wat er is maar ook te voelen dat er een plek van rust in jou is waar je altijd naar terug kan gaan als je het moeilijk hebt.  Een dyad sessie kan erg effectief zijn als je momenteel onder grote druk staat b.v. door burn-out, stress, lichamelijke klachten, rouw of verlies of als je persoonlijke vragen hebt. 

Het is ook mogelijk om voor een volledig geleidde iRest® te kiezen. Je gaat dan lekker liggen, volledig ondersteund door dekens en kussens en geeft je over aan de totale ontspanning. 

Je kunt deze dyad online doen of op een afgesproken locatie binnen 20 kilometer van Zuidhorn.

Cursus bewust en uitgerust leven

Een cursus om nog dieper te duiken in de waardevolle effecten van iRest®.
Gedurende deze (online) cursus gaan we de rust in jou naar boven halen en ga je ervaren hoe je iRest® kan gebruiken voor de rest van je leven om je kalmer, geduldiger en meer uitgerust te voelen. 

Tijdens vier sessies behandelen we telkens een ander thema vanuit een werkboek en krijg je praktische tips en adviezen die je direct kunt gebruiken. Je leert iRest® te integreren in je dagelijkse bezigheden. Tussen de sessies door rust je verder uit met de audio sessies. Wanneer je vragen hebt kun je ze stellen tijdens de hele cursus. Dit programma is ook zeer geschikt als je onder grote druk staat b.v. door een burn-out, stress, lichamelijke klachten of bij rouw en verlies. Ook als je merkt dat je herstellende bent maar de balans nog lastig is kan deze cursus zeer effectief voor je zijn. 

Momenteel staat er geen cursus gepland. Bij interesse stuur een mail en we bespreken de mogelijkheden voor een individueel traject. 

Dit is bij de cursus inbegrepen:

Cursusdata 2021: Momenteel nog niet bekend

Jouw investering voor dit programma is € 189 inclusief btw.

Heb je nog vragen?

Scroll naar boven